Forskning

Vi ønsker at bidrage til forskningen omkring betydningen af veludviklede analytiske evner i professionelle relationer.

 

Stof til eftertanke:

- Den financielle værdi af selverkendelse - Monkey Economics

Mangler vi selverkendelse, betaler vi prisen. Ikke kun når det drejer som om relationelle udvekslinger af emotioner med andre i professionelle relationer. Også i den monetære udveksling koster manglende selverkendelse dyrt.

 

Forskningsaktuelt:

Virksomheder og samfund undervurderer arbejdsmiljøets økonomiske effekt

Virksomheder kan få investeringen tre til ti gange igen, når de sætter penge i et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, der er baseret på resultater af arbejdsmiljøforskningen. Alligevel bliver der ikke gjort nok for at omsætte forskningsresultaterne til praksis. Det kom frem, da repræsentanter for arbejdsmiljøforskere, det politiske system, arbejdsmarkedets parter og virksomheder i Europa mødtes til PEROSH-seminaret "Research in Action" i EU-Parlamentet i Bruxelles.

God ledelse er afgørende for det psykiske arbejdsmiljø i kundecentre

Medarbejdernes psykiske arbejdsmiljø halter i mange danske kundecentre. Lederne kan vende udviklingen, hvis de fx evner at give medarbejderne den nødvendige støtte i hverdagen og bruger kundecentrets målesystemer med omtanke. Det viser resultaterne fra det tre-årige forskningsprojekt AMICA om arbejdsmiljø i kundecentre.